Hoe werkt het?

De school en bso lopen naadloos in elkaar over.

De visie wat betreft gelijkwaardigheid en meebeslissen komt hier ook door middel van de verschillende kringen naar voren. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld meebeslissen over het aanbod van activiteiten en excursies, over welke materialen er aangeschaft gaan worden of welke tussendoortjes er aangeboden worden.

De andere pijler: vrijheid, komt tot uiting in het vrij zijn om te kiezen wat er voor activiteit gedaan wordt. Gaat een kind meedoen met wat er aangeboden wordt, of kiest het zelf iets waar het mee aan de slag wilt? Natuurlijk is deze vrijheid niet grenzeloos en maken we regels om ervoor te zorgen dat het voor iedereen fijn is op de bso. 

Door de bso kunnen kinderen van 8.00 tot 17.00u terecht op Avonturis. De bso is, net als de school, 47 weken per jaar geopend. De vrije weken (2 in de winter en 3 in de zomer) worden steeds ruim op tijd gecommuniceerd in de ouderkring. 

De bso hanteert een tarief van €6,95 per uur (2021).  Over deze kosten kan in de meeste gevallen als beide ouders werken kinderopvangtoeslag worden aangevraagd.