Over ons

  • Tijn Hoefnagels
   Initiatiefnemer

   Tijn Hoefnagels

   Initiatiefnemer

   Kinderen en mensen leren naar mijn mening elke dag. En ze leren elke dag vanuit hun eigen motivatie en interesse. Ik vind dat een dag op school een dag moet zijn die waarde heeft voor elk kind. Dat betekent dat ieder kind zijn eigen pad kan kiezen. Mijn motivatie om een school op te richten die dat nastreeft, is het plezier dat ik elke dag zie bij kinderen die iets aan het leren zijn. Dat doen ze niet omdat iemand vertelt dat ze dat moeten leren, maar omdat ze zelf nieuwsgierig zijn naar de wereld en de omgeving om hun heen.

   Ik ben vader van twee meiden en mijn vrouw is zwanger van ons derde kindje. Bij mijn dochters zie ik elke dag plezier in het ontdekken en op avontuur gaan in de maatschappij. Ik zocht al een tijd naar een school die past bij onze manier van omgaan met kinderen. Dit heb ik gevonden in het democratisch onderwijs. Als vader en als leerkracht zie ik dit als de beste manier om kinderen van nu voor te bereiden op de maatschappij.

  • Tinne Machielse-Cools
   Initiatiefnemer

   Tinne Machielse-Cools

   Initiatiefnemer

   Kinderen leren en ontwikkelen vanzelf, altijd en overal. Niemand hoeft ze te leren lopen. Dat gaat vanzelf. Met de spraakontwikkeling gaat dit precies zo. Daarnaast zijn kinderen nieuwsgierig. Ze willen graag de wereld om hen heen ontdekken zodat ze er in kunnen meedraaien.

   Deze nieuwsgierigheid is de belangrijkste kracht van kinderen om het leerproces aan te sturen. In mijn werk als leerkracht op een basisschool zag ik deze kracht vaak snel uitdoven. Er moesten dan maatregelen genomen worden om kinderen extrinsiek te motiveren met bijvoorbeeld stickers of andere beloningen.

   Het is mijn droom om een plek te creƫren waar die nieuwsgierigheid aangewakkerd en gevolgd kan worden. Dat is precies mijn motivatie om een eigen school te starten. Ik hoop dat kinderen op onze school hun passies en talenten kunnen vinden en deze kunnen ontwikkelen. Als kinderen het plezier in leren niet kwijt raken, zijn ze gewapend voor een leven lang (plezierig) leren!